Immunerősítés a közösségbe kerülés előtt

– avagy fizikai és lelki terápiák az egészségünkért

Immunrendszerünk összekötő kapocs a fizikai testünk és lelki állapotunk között. „Test a Lélek temploma” – mondják. Ha nem vagyunk harmóniában, félelem, fájdalom gyötör, a fizikai testünk hamarabb megbetegszik. Így van ez „kicsinél” és „nagynál” is. Ha a testi, vagy lelki harmónia felborul, az immunrendszer betegségek formájában jelez. Immunrendszerünk feladata megvédeni a külső betolakodó kórokozóktól, allergénektől, leküzdeni a gyulladást, visszaállítani a test egészséges működését.
Ha immunrendszerünk nem tudja ezeket a feladatokat ellátni, gyulladásos, allergiás, autoimmun betegségek, daganatok és egyéb kórós folyamatok indulhatnak el.

Koraszülöttek speciális helyzetben vannak, az ami más gyermeknél önmagától működik, Ők segítségre szorulhatnak a mozgásfejlődés, az értelmi fejlődés, és testi fejlődés terén egyaránt. Lelki állapotukat nagyban befolyásolja hogy mennyire zajlik harmónikusan a fejlődésük, milyen traumák érték születésük óta, a sokszor naponta órákig tartó fejlesztő terápiák mennyire terhelik meg kicsi idegrendszerüket. Nagyon fontos az Édesanya lelkiállapota is, hiszen a legtöbbet Ő van együtt gyermekével, és a gyermeknek olyan lelki háttért biztosíthat, szeretetet, biztonságot, amely elengedhetetlen a fejlődésben segítségre szoruló, vagy sérült gyermekeknek. Tapasztalatom szerint ha a harmónikus családi hátterű koraszülöttek gyorsabban fejlődnek, hátrányaikat hamarabb ledolgozzák, és ritkábban betegszenek meg.

Ezért, ha egy gyermek sokat beteg, akkor a fizikai immunerősítő módszerek mellett szükség van olyan terápiákra, amelyek mind a gyermek, mind az édesanya lelki állapotát harmóniába hozzák.
Ilyen módszerek az ismertebbek közül a Homeopátia, Bach-virág terápia, amely személyre szabott segítséget ad, mindenkinek személyiségének, karakterének megfelelően. Már az újszülöttnél is fel lehet fedezni az egyedi jeleket. Kevésbé ismert módszerek a Kineziológia, Család állítás, és a Spirituális választerápia, amely fejlődést, gyógyulást akadályozó blokkokat oldják.

Fizikai immunerősítő módszerek: ezek olyan gyógynövények, illóolajok, homeopátiás szerek és Schüssler sók, amelyek az immunrendszer védekező képességét javítják, és egyeseknek csíraölő hatásuk is van.

1. Immunerősítés homeopátiával:

Echinacea (Echinacea angustifolia – bíbor kasvirág) A kasvirág gyógynövényként is immunerősítő, de csak alkoholosan lehet a hatóanyagot kívonni, így gyermekeknek nem ajánlott. D4 vagy D6-os potenciálban azonban homeopátiás formában is megtartja immunerősítő hatását, de más potenciál nem alkalmas erre. Baktérium, vírus és gombaellenes védekezésben segíti a szervezetet. Adagolás: 7napig naponta 2×3 golyó 5éves kor alatt, 5 éves kórtól mindenkinek 2×5 golyó. Ezután 7 nap szünet. Őszi-téli időszakban végig, ill. közösségbe kerülés előtt egy hónappal már javasolt adni.

Vincetoxinum (Vincetocinum hirundinaria – vadpaprika) Elsősorban a vírusfertőzések megelőzésében hatásos, akkor ajánlott, ha az echinacea nem elegendő védelmet nyújt. D30 vagy C30-as potenciálban felváltva javasolt adni az echináceával. 1 hét echinacea naponta 2×3-5 golyó, 2. hét heti 1-2×3-5 golyó.

Influenza járvány idején érdemes az Oscillococcinum (néma kacsa mája és szíve) heti 1x 1/3-ad fiola javasolt megelőzésre. Influenza megbetegedéskor 4-6 óránként 1/3-ad fiolát lehet adni, vagy kevés vízben feloldva egy fiolányit egész napra elosztva elkortyolni.

2. Betegségeket megelőzésében fontos az is hogy a kötelező oltásokat csak teljesen hurutmentes szakban és ha lehet az intenzív fogzás időszakot kikerülve kapja meg a gyermek.

Ha a fogzás időszakában nyűgös, hőemelkedése van, nyálzik, rosszul alszik, náthás vagy hasmenése van, már az első tünetektől adható Nr. 2 Calcium phosphoricum és Nr. 3 Ferrum phosphoricum Schüssler só 2×1, 3×1 adagban. Elősegíti a fogzást, csökkenti a fájdalmat, lázat, megszünteti és megelőzi a fogzást kísérő egyéb tüneteket, mint pl. a hurutos betegségeket.

Járványos időszakban a kórokozók csíraszámának csökkentésével is védhetjük magunkat és gyermekünket a fertőzéstől. Gyakori szellőztetés mellett az illóolajok párologtatása a szobában, a levegőben lévő kórokozókat elpusztítja.
Kisgyermekeknek is használható illóolajok: citromfű, erdei fenyő, kakukkfű.
Tilos használni mentolt, kámfort, eukaliptuszt.
A megfelelő vitamin és ásványi anyag a szervezetben szinten alapfeltétele az Immunrendszer működésének. Legfontosabb, hogy a baba minél tovább szopjon. Az anyuka táplálkozzon a szezonnak megfelelően, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon.
Leggyakrabban pótlásra szoruló ásványi anyagok a kálcium (Ca), és a vas (Fe), amelyeket Schüssler sókkal érdemes pótolni. Szedheti az anyuka is ha még szoptat. Később a gyermeknek adhatjuk.
Nr. 2 Calcium phosphoricum segíti a csontok, fogazat fejlődését, a fogzást.
Nr. 3 Ferrum phosphoricum vérképzésben segít, megelőzi a vérszegénységet, az immunrendszer sója, így véd a fertőzésektől is. Fogzáskor láz és fájdalomcsillapító. Minden betegség kezdeti szakaszában emelt adagban lehet adni (3×1-5×1), majd a lábadozás időszakában még egy hétig 2×1 adagban, így nem esik vissza a betegségbe.

A legfontosabb immunrendszert erősítő vitamin a C-vitamin, átmegy az anyatejbe, később kisbabáknak adható formulában javasolt adni (pl. Cebion), vagy természetes C-vitamin forrásból, mint a gyümölcskivonatok, lekvárok. Betegség esetén akár 3-5x adagot is adhatunk C-vitaminból, segíti a gyorsabb gyógyulást.

Az itt felsorolt szerek ellenjavallat nélkül adhatók koraszülötteknek is. Személyre szabott alkati szerek adása azonban szakember dolga. Ha a testet gyógyítjuk, azzal a lélek is gyógyul, és fordítva, használjuk a természet adományait!

Dr. Greskó Marianna
Homeopata orvos, gyermekorvos
0620 291 1920
www.homeopatia.shp.hu

forrás: http://koraszulott.com/component/content/article/445-immunersites-a-koezoessegbe-kerueles-eltt.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .