Többletforrás a fogyatékossággal élők üdültetéséhez

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ötszázmillió forintos többletforrással támogatja 2012-ben a fogyatékossággal élők üdültetését – közölte a tárca szociális államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

A pályázatot várhatóan 2012 január–februárjában írják majd ki.

Mint jelezték, az Országos Fogyatékosügyi Tanács szerdán a megválasztott négy új civil delegálttal kiegészülve tartotta alakuló ülését. Az ülést Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos vezette. A tanács civil tagjai megválasztották az új civil társelnököt, Hegedűs Lajost, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökét.

Az ülésen a testület megtárgyalta az új országos fogyatékosügyi program végrehajtásának 2012–2013. évre vonatkozó intézkedési tervét, és az előterjesztés néhány pontjának kiegészítését kérte.

Megvitatták és egyhangúlag támogatták a fogyatékosok jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény módosítására irányuló kormány-előterjesztést, amely bővíti a fogyatékossági támogatásra jogosultak körét a kromoszóma-rendellenességben (elsősorban Williams-szindrómában) szenvedőkkel – olvasható az államtitkárság közleményében.

forrás: http://mno.hu/belfold/tobbletforras-a-fogyatekossaggal-elok-udultetesehez-1035245

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .