Támogatási lehetőségek

Ha megteheti és tud azonosulni céljainkkal, kérjük támogassa Alapítványunkat!

– Pénzadományát bankszámlánkra várjuk.
Bankszámla számunk:  Kis Hőseink Alapítvány, K&H Bank, 10402142-50526586-86781014

IBAN:HU21 1040 2142 5052 6586 8678 1014
SWIFT: OKHBHUHB

Szívesen fogadunk tárgyi adományokat is
– fejlesztő játékokat,
– gyógyászati segédeszközöket,
– feleslegessé vált egyéb terápiás eszközöket,
– műanyag kupakokat,
– bármit, amivel a sérült gyermekeknek és családjaiknak örömet szerezhetünk.

Információk cégek részére
Kérjük, hogy átutalásuknál a közlemény rovatban tüntessék fel cégük székhelyét és adószámát. Ezen adatokra az adóigazolás kiállításához van szükség.

A közhasznú szervezet részére – gazdasági társaságok által – nyújtott támogatások elszámolása

– Egyszeri támogatási összeg: elszámolható egyéb ráfordításként.
– Tartós adományozási szerződés alapján nyújtott támogatás (4 éven keresztül azonos vagy növekvő összeg): a támogatás összege egyéb ráfordításként számolandó el
és az összeg 20%- a adózás előtti eredményt is csökkent (a Alapítvány által kiállított igazolás alapján).

A támogatások elszámolása
A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. Törvény (Tao) 2010. évben hatályos változtatása módosította a közhasznú, közcélú támogatásokhoz kapcsolódó korrekciós tételeket. Azon előírást figyelembe véve, amely szerint nem kell növelni az adózás előtti eredményt az adott támogatással (azaz költségként elszámolható), ellenérték nélkül átadott eszköz, ellenérték nélkül nyújtott szolgáltatás értékével, az adózás előtti eredménycsökkentés a tartós adományozási szerződés alapján nyújtott támogatáshoz kapcsolódik.
Ennek mértéke: tartós adományozási szerződés alapján nyújtott támogatásnál a támogatás 20 %-a, amely nem haladhatja meg a támogatást nyújtó adózó adózás előtti nyereségét.
A támogatás alapján az adózás előtti eredmény csökkentésének feltétele, hogy az adózó rendelkezzen a közhasznú szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással, amely tartalmazza a kiállító és az adózó megnevezését, székhelyét, adószámát, a támogatás, juttatás összegét, célját, továbbá a közhasznúsági fokozatot.

A Tao 7.§ (az adóalap megállapításakor csökkentő jogcímek) (1) bekezdés z) pontja értelmében, az adózás előtti eredményt csökkenti: közhasznú besorolással rendelkező szervezettel kötött tartós adományozási szerződés keretében, a közhasznú szervezetekről szóló törvényben nevesített közhasznú tevékenység támogatására az adóévben visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz könyv szerinti értékének, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értékének 20 %-a tartós adományozási szerződés esetén, de legfeljebb az adózás előtti eredmény összege.

A Tao. Tv. 7.§ (7) bekezdése alapján: Az (1) bekezdés z) pontja alapján az adózó akkor csökkentheti az adózás előtti eredményt, ha rendelkezik a közhasznú szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással, amely tartalmazza a kiállító és az adózó megnevezését, székhelyét, adószámát, a támogatás, juttatás összegét, célját, továbbá közhasznú szervezet esetében a közhasznúsági fokozatot.

Az adomány és az ÁFA
A pénzbeli adomány, ingyenes termékátadás, szolgáltatás nyújtás esetén nem kell áfát fizetni. Abban az esetben ha a cég adományozás céljára vásárol meg egy terméket, akkor annak áfáját nem vonhatja le, ha viszont korábban nem kifejezetten adományozás céljára vásárolt terméket vagy szolgáltatást és levonta a beszerzés áfáját és azt adományozza el később akkor az nem okoz gondot az áfa levonása szempontjából.

Támogatásukat köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .