Beperli az államot az oltásmegtagadó család

Ügyvéd segítsége nélkül beperli az államot az az ópusztaszeri házaspár, amelyik nem hajlandó beoltatni tizenhárom hónapos kislányát, írja a Délmagyarország.
A szülők precedenst akarnak teremteni, egyúttal azt szeretnék elérni: ne érhesse a gyereket hátrányos megkülönböztetés amiatt, hogy egyetlen kötelező védőoltást sem kap meg.

A lapnak korábban az apa elmondta: úgy gondolják, nagyobb kockázatot vállalnának az oltás mellékhatásaival, mint azzal, hogy rég letűnt betegségektől rettegnek.
Otthonukban gyógyszereket sem tartanak, a természetes gyógymódok hívei: öngyógyítással, reflexológiával, talpmasszázzsal és gyógynövényfőzetekkel kúrálják magukat, és ezt tartják elfogadhatónak akkor is, ha gyermekük betegszik meg. A népegészségügyi hatóság már júniusban felszólította őket, hogy oltassák be a kislányt, szerdán a másodfokú határozatban foglalt határidő is lejárt. Az apa azonban keresetet nyújtott be a Csongrád megyei bíróságra.

forrás: http://index.hu/belfold/2011/09/07/beperli_az_allamot_az_oltasmegtagado_csalad/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .