Feltámadt a halott kisfiú

Csoda történt! Negyven percig volt halott az a két éves román kisfiú Arizonában, akit az orvosok mesterséges hipotermiával (lehűtéssel) hoztak vissza az életbe.

A kisfiú, Caleb Teodorescu a ház udvarán lévő medencébe fulladt bele, édesanyja pedig már a vízben talált rá – írja a Blikk. „Sírtam, és kiabáltam, hogy az Isten nem veheti el tőlem” – mesélte az édesanya a szörnyű percekről. A szomszédok segítettek, így a kómában lévő kisfiú azonnal kórházba került, majd lélegeztető gépekre kapcsolták. „Szó szerint meghalt”, mondta a Corey Philpot, a glendale-i Banner Thunderbird Medical Center kórház orvosa – írja a Blikk.

Az orvosok mesterséges hipotermiával próbálták visszahozni a kétéves Caleb Teodorescut. A kisfiú testét 0°C-ra lehűtötték, és hibernáláshoz hasonló állapotban tartották, hogy ne szenvedjen agykárosodást. Egy teljes nap elteltével elkezdték fokozatosan felmelegíteni a testét. Az eljárás négy napig tartott, az orvosok pedig örömmel állapították meg, hogy Caleb szíve helyrejött.

forrás: http://www.life.hu/gyogyulj/20111207-feltamadt-a-halott-kisfiu.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .